Garant Master UNI-fräs visar hög prestanda!

München, 22 september 2021 – Den nya GARANT Master UNI HM Högavverkningsfräs HPC från Hoffmann Group är ett riktigt allround-verktyg för alla fräsoperationer och material. Det unika med denna 4-skäriga fräs är geometrin som ger en optimal och säker spånevakuering vid grovbearbetning med stort ingrepp. Spånkanalen har en extra ”vågprofil” som i kombination med tryckluft eller kylvatten minimerar risken för spånstockning.

Som ett resultat av detta ger fräsen en hög processäkerhet och förblir extremt kraftfull även vid valsfräsning av höglegerade stål, titan-legeringar och rostfritt stål t.ex. duplex.

Vid både grov- och finbearbetning i kombination med mycket höga matningshastigheter skär verktyget mjukt utan att ge upphov till vibrationer tack vare de differentierade skäreggarna. Optimerad ytgeometri tillsammans med den nyutvecklade PVD-beläggningen ger inte bara optimal spånevakuering utan även en enastående livslängd.

Designen av den nya GARANT Master UNI HM-fräsen gör den inte bara idealisk för ett mycket brett användningsområde, inklusive TPC-bearbetning, utan säkerställer också en särskilt lång livslängd. Detta uppnås genom den speciella skäreggsprepareringen, optimal skyddsfas och den nyutvecklade PVD-beläggningen. Skäreggarna främjar jämnt slitage, medan skyddsfasen skyddar skäreggens hörn från urflisning. För att ytterligare stärka fräsens egenskaper har kärndiametern optimerats, och en HM-sort som inte bara är särskilt hård, utan också seg och med hög böjhållfasthet använts. Därför är GARANT Master UNI det rätta verktyget för alla som behöver ett högpresterande allroundverktyg som kan användas i en mängd olika applikationer.

Produktsortimentet ‘GARANT Master’ lanserades av Hoffmann Group 2015, med syftet att göra högpresterande bearbetning ännu mer produktiv med särskilt kraftfulla och pålitliga verktyg. Produktsortimentet har systematiskt utökats sedan dess och erbjuder moderna högpresterande verktyg för olika bearbetningsapplikationer.

GARANT Master UNI hårdmetallfräs är tillgänglig med omedelbar leverans via Hoffmann Groups katalog 2021/2022 samt via eShop www.hoffmann-group.com. Läs mer om GARANT Master UNI här. 

Välkommen att kontakta vår verktygsavdelning på kund@ravema.se för mer information.